MUC KAPUC

Na deževen dan Tina z bratcem ostane sama doma. Otrokoma je dolgčas, strmita skozi okno in nimata pojma, kaj bi počela. Potem pa se na vratih prikaže nabriti muc Kapuc, ki deževni dan spremeni v zabavno in vragolij polno popoldne.

Slikaniška klasika je primerna za malčke, bralce začetnike in tudi samostojne bralce. Skrbno izbrano besedišče je kot nalašč za prve bralne korake, saj je zgodba preprosta, a sila zabavna. Barvite ilustracije zgodbo dodatno podprejo.

ZELENA JAJCA IN KRAČA

Navihana in domiselna klasika ima sila preprosto zgodbo. Mali Jan na vse mogoče načine (bralcu) ponuja zelena jajca in kračo. »Rad zobaš kdaj krače in jajca zelena?« in nadaljuje »bi jedel jih v hiši? Bi jedel ob miši?« in ne odneha, dokler se bralec ne vda in ugotovi, da so zelena jajca in krače pravzaprav dobre in da bi jih jedel tako in drugače.

Tudi ta slikaniška klasika prinaša prikupno zgodbo, napisano v preprostih rimah, ki bo v hipu osvojila najmlajše in začetne bralce. Slikanica nagovarja tudi manj ješče otroke in njihove starše, predvsem pa bo v veliko zabavo vsem, ki imajo radi besedne igre. Poskusite!

LISICA NOGAVICA

Pozor, ta knjiga vas bo spravila v težave. Lahko vam zafeclja jezik. Čim boste odprli knjigo, se vam obeta besedna zabava in jezikovna zmešnjava, od prve do zadnje strani. V družbi lisice Nogavice, Mrcinje in skrinje boste brusili jezičke, se hihitali in spoznavali bogastvo jezika, imenitne besedne zveze, zapletene rime, predloge, barve, števila … Ste pripravljeni?

Slikanica je zabavna jezikovna vadnica v najboljšem pomenu besede. V veliko veselje bo najmlajšim, za malo starejše ( tudi starše) pa velik bralni zalogaj, sploh, če bodo brali glasno. Ne verjamete? Poskusite!