POGODBA

Kriminalka Mojce Širok, napeta od prvega do zadnjega stavka

Rim. Prvo moško truplo odkrijejo policisti v prestižni četrti, v vili enega najuspešnejših rimskih odvetnikov. Sledi še prometna nesreča na drugem koncu mesta in samomor mafijskega šefa v zaporu … Kriminalisti, novinarji, tožilci in politiki so na nogah. Mafija prav tako.

Glavni akterji pa imajo skupno zavezujočo preteklost. Njihove ljubezenske in prijateljske vezi se prepletajo s službenimi dolžnostmi. Meje med tem, kje se konča država in prične mafija, so zelo zabrisane …Avtorica, znana publicistka in novinarka RTV Slovenija Mojca Širok, je za svoje prvo leposlovno delo prejela nagrado modra ptica 2018.

Žirija v sestavi: Nela Malečkar, Aljoša Harlamov, Andrej Blatnik, Bojan Švigelj, Matjaž Vračko in Tatjana Stojić, je v obrazložitvi nagrade zapisala, da »zgoščeno žanrsko pisanje Mojce Širok vzdržuje napetost od prvega do zadnjega stavka«. Ter da »se odlična nova slovenska kriminalka sicer dogaja v Italiji, kjer je mafija globoko vraščena v družbeno tkivo, a bi teme, o katerih govori, lahko prenesli tudi v slovensko okolje«.Preberite nekaj strani kriminalke Pogodba:

 


Pridružite se nam na Facebooku! Vabljeni v skupino Radi beremo!