SESTRA BERNARDA GOSTEČNIK

Sestra Bernarda Gostečnik, profesorica biologije in gospodinjstva, se je redu šolskih sester pridružila leta 1979. Že tri desetletja vodi izjemno priljubljene tečaje peke in kuhanja. Je avtorica knjig Slaščice iz pečice in Potice in druge domače slaščice, zdaj pa je prenovila, posodobila in dopolnila 30. izdajo Velike slovenske kuharice.»Kuhinja je še vedno srce slovenskega doma in Slovenci cenimo skupne obede. Pomembno je, da smo ponosni na domačo, slovensko kulinariko, ki je del identitete našega naroda, in da cenimo lokalno domačo hrano. Tuja kulinarika zelo hitro prodira tudi k nam. Nič ni narobe, če se zanimamo zanjo in kaj pripravimo po tujih receptih, toda ceniti moramo predvsem lokalno in domačo hrano, v kuhanje pa vključiti vso družino oziroma skupnost, v kateri živimo, da vsak član prispeva svoj delež pri pripravi, tudi otroci.«
Sestra Bernarda Gostečnik

NAGRADNA IGRA

KUHAJTE S SESTRO BERNARDO GOSTEČNIK!

Šolske sestre niso le varuhinje žlahtne zapuščine Slovenske kuharice, temveč že desetletja vodijo gospodinjske tečaje, tečaje kuhanja in peke, za katere vlada izjemno zanimanje.

MED NAROČNIKI VELIKE SLOVENSKE KUHARICE V PREDNAROČILU BOMO IZŽREBALI 30 SREČNEŽEV, KI BODO KONEC LETA V MANJŠIH SKUPINAH KUHALI S SESTRO BERNARDO GOSTEČNIK.

Na enodnevnih delavnicah bo sestra Bernarda z izžrebanimi srečneži v domačnem in prijetnem ozračju učne kuhinje v Domu matere Margarete v neposredni bližini samostana sv. Frančiška Kristusa Kralja v Repnjah nad Vodicami delila svoje bogato kuharsko znanje in izkušnje. Poleg kakšne nove kuharske spretnosti se obeta navdihujoče druženje z izmenjavo dragocenih izkušenj tudi med udeleženci (delavnice bodo potekale v manjših skupinah).

Nagradni sklad:
30 NAGRAD V SKUPNI VREDNOSTI 1.800 €
(neto vrednost posamezne nagrade 60 €)

Pravila nagradne igre


Deli